Біситься простір темноводий,
А він шугає під, а то над хмар...
Не так йому кохалося відтоді,
Як в невід впав далеких чар.
Загублений, заморений лелека,
Благав крильми шалений океан,
А та, мальована, ще так далеко,
Та він хворіє нею, а він її еротоман.
Не витримали, розлетілись крила -
Одне на південь, друге у сніги...
Пішло на дно і все пташине тіло,
Від дзьоба, до останньої ноги...
Ото, сидів би дома, в болоті-кабінеті,
І лелечиха тут своя, і лелечата й жаби...
Чужих глядів би менше в інтернеті,
Вони підступні, ті мальовані, далекі баби.
*Еротоманія — це рідкісний психічний розлад, що полягає в тому, що особа вірить в ілюзію кохання до неї іншої особи, в основному такої, що має значний суспільний статус.
* картина англійця Jasper Goodall - одного із самих впливових графічних художників.