Від ворожого вогню 03.09.2024 року загинув солдат Збройних Сил України БАЗИЛІВСЬКИЙ Олександр Станіславович, 1969 р.н., з Черняхова.
Не почуєм розмову,
Бо вже дуже запізно…
Недомовлене слово,
Недоспівана пісня…
Не всміхнеться щоранку
Він дитині й дружині,
Не зустріне на ґанку,
Не прийде до родини.
І маленькі онуки
Вже не знатимуть діда:
Не позве їх, на руки
Не візьмЕ й не обніме.
Не посадить в садочку
Ще черешню чи вишню,
Не зірве в холодочку
Вже дозрілу він сливу.
Все застигло, спинилось
У безмовнім чеканні…
І лиш біль залишився,
Голосіння й ридання.
І весь Черняхів зранку
Виглядає Героя,
А дружина на ґанку
Почорніла із горя.
На щиті повернеться
Він до рідного дому…
Все у серці озветься
Найболючішим горем.