Серпневий ранок... В небі світить сонце...
І тиша ще на вулиці дзвенить...
Прокинувся та й виглянув в віконце,
І бачу - в небі Прапор майорить.
Побачив жовте жито, синє небо,
Озера сині, золоті поля...
Розправив плечі й вигукнув миттєво:
"Зі Святом, моя Рідная Земля!
Зі Святом, мої любі українці!
І не завадять кляті москалі!
Святкуєм 33-тю вже річницю
І виженем їх з нашої землі!"
Розвеселяться втомлені ті очі
У Незалежної Вкраїни навіки,
Бо давлять клятих орків дні і ночі
Завзяті українські козаки.
Уклін вам низький, воїни-солдати,
І вічна пам'ять всім загиблим у війні,
За те що маєм змогу святкувати
День Незалежності у ці нелегкі дні.
Я вірю, що розквітне Україна
В обіймах європейської сім'ї,
Бо вибір є, ми в виборі єдині,
Здійсняться мрії українців і мої !
Ребрик С. В.