Немов макітра голова,
Тебе я довго усе слухав.
Та думка лиш була одна:
Чи є тут чим закрити вуха?
*****
Пішов мій кіт на полювання,
Зловив десь мишку, приніс в дім.
Тепер він буде в шануванні,
Бо щось корисне зробить вмів.
*****
Узріла мишка ось кота,
Він спав солодко в ліжку.
Вкусила раптом за хвоста,
Втікла у нірку швидко.
*****
Прокинувсь рано кіт Барон,
Наслинив лапку, умив ніс.
Люстерко десь мале знайшов,
Зрадів: за нічку він отак підріс.
*****
Зіпхнув з вікна Барон вазон,
Не буде заважати.
Такий в баронів є закон:
Не будуть вибачатись.
*****
Ой, і гарні в кота вуса!
Так сказала мишка.
Все підстригти не зберуся.
Поспішай! На стрижку знижка!
******
Мишка сіра, не красива,
Зараз це не в моді.
Пофарбуюсь, буду біла,
Кіт не взнає потім...
*****
А це з дитинства. Мені мама розповідала.
Пам"ятаю...
Плакала Киця на кухні,
Аж очиці попухли.
Сам повар сметанку злизав,
А на мене кицюню сказав.
Хотів мені лапки побити,
А чим же я буду ходити?..
_________________________
У кого буде бажання - продовжіть!