В серпня є перстень ...
В подвір'я до літа,
Осінь в шпаринку ввійде непомітно.
Схоче приміряти шати серпневі:
Теплих туманів шовки недешеві,
Трав запашних розмаїтні плетіння,
Неба глибинь до очей її синіх.
Томість додасть кольорів для забави:
Жовтих, червоних, брунатних - яскравих.
Серпень запросить красуню на каву.
Трошки збентежену, трошки лукаву.
І подарує в коханні зізнання,
Ніжні обійми, тихенькі зітхання.
Краплі дощу мов коштовне намисто,
Заходу сонця промінчик іскристий.
Осінь давно вже закохана в серпень.
Тож він їй душу віддасть разом з перснем...