Свиняча історія
У селі сьогодні галос -
Тцк "шмонають"
В десятьох, поважно ходять
В хати зазирають
Та у пані Северини-
Іншая турбота -
Кабана зарізать "Час..."
Тож кипить робота.
Дід Василь, напівпідпитий,-
Ледь ножа
тримає
Северина ж.. зі спини ,
До свиняки пхає
Дід аж плаче, бач, сердеха,
Жаль йому тварину..
- Ой вбивати я не можу..
То тяжка провина..
Гріх..
Та й штрик, аби куди,
Бідную свинину
Чи попав йому в хвоста
А чи під хвостину
Та кабан заверещав
кинувся тікати...
Стриб, та з дідом на хвості.
БІДА! Трястя Мати!
ВИСКОЧИВ та аж за ДВІР,
МОВ ЗЛЮЧИЙ ВЕПРИЩЕ
А НАЗУСТРІЧ...ДЕ Й ВЗЯЛИСЯ
ТЦК...БРАТИЩА..
Кабан зразу їм зрадів
Захиста благає
За ним пані Северина
З ножом.. поспішає:
- НЕ ВТЕЧЕШ, ХОЧ Й З ТЦК..КЛЯТАЯ ТВАРИНО!
Я ТЕБЕ ДІСТАНУ...
ШВИДКО.
СЯКИЙ, СКУРВИЙ СИНУ...
Очі в пані Северини мов вогняні стали
Ніж в руках - немов би шабля.
ЗУБИ,,ЯК кресало.
Швидко хапа Кабана
За свиняче рило
Та під панством з Тцк
Ножа й устромила
Хоч жіночая рука..
Ніж завершив справу
А де ж браття з Тцк?
Хто на ліво, хто на право..
Геть розбіглися усі
Хто ж Українку знає,
Чи ж та новую свиню
Вона не шукає?!
Анфіса Букреєва- Стефко