Чого тобі хочеться нині? Пірнути у море слізливе;
Роситися смутком-печаллю, палати від гніву та люті;
Або від загарливих цмоків гайнути у пристрасті жниво;
Сідлати веселку, щоб небом гуляти неквапно алюром;
Чи, краще, луною стодзвінно блукати від краю до краю?..
Скажи-но, чого ти бажаєш, відкрий свій каприз, книголюбе!
Романи й поеми самотні на тебе давно вже чекають.
Пошвидш обирай! А не знаєш, візьми навмання собі чтиво,
Неначе десерт невідомий замовив знічев'я до чаю:
Лиш зрідка несмачно буває, частіше — приправлено дивом.