Напівтони або напіввідтінки
Торкнулись оксамитового дна,
Де ніч сховалась десь ще на годинку
Простоволоса, темна, молода...
Шалено, стрімко ранок разквітає,
Змиває ніч краплинками дощу.
Марніє ніч.
Зірки з небес зриває,
Набавившись їх світлом досхочу.
А я лежу, боюсь розплющить очі -
Не відлякати б дивовижний сон
І не забути...
Пензликом лоскоче
Лице промінчик.
Що за моветон?
Не дочитала сна всього сторінку,
Не додивилась казки п'ять хвилин...
Босоніж день ступає на долівку
І починає з кроку тихий плин.
А чим же закінчиться казка ночі?
Напіввідтінки чи напівтони?
Дорозповість все ніч,
Якщо захоче,
Привівши снів назавтра табуни...