23 травня росіяни вдарили по друкарні «Фактор-Друк», у якій друкуються книжки Vivat а також таких видавництв як «КСД», «Ранок», «Фоліо», «Свічадо», «Зелений пес» та інші
Розум орка – злом затуманений.
Бачить це сьогодні усяк.
Сім загиблих, шістнадцять поранених,
Книжок – тисяч із п’ятдесят
У вогні нині й димі скупалося
Від удару ракет із ФР.
Українське слово вбивалося,
Убивається і тепер.
Але марно сусід старається.
Довкруж краю в’ється вужем.
Наш народ, як велет, тримається
Волю й мову ми збережем!
25/05/24