Народний код бринить у вишиванці,
У мові, у піснях і у віршах,
У сонячнім промінні рано-вранці,
В зелених, карих, голубих очах.
А ще у ночах зоряних, казкових,
В тумані над рікою в тишині,
В дитячім диво-сміхові святковім,
У першій дикій квітці навесні.
Він є в тобі, в мені, в усіх довкола,
У невичерпній вірі й доброті,
У щирості і прагненню до волі,
В маленькій, срібній крапельці роси.
Народний код живий у нашім танці,
А ще в прекрасному, у мріях та казках
І на щоках закоханих, в рум'янці,
У Великодніх кольорових писанках.
У нашій правді й прагненню до щастя,
Палкій любові і сердечності життя,
Долаємо із ним випробування,
Премудрість маєм, розуміючи буття.