26 квітня -міжнародний день пам'яті про чорнобильську катастрофу.
* * *
...і запалав Чорнобиль ядерним вогнем,
квітневим теплим днем..!
Для людства крок прогресу -
Мить ризикована завжди,
Не впав вогонь небесний,
Самі вже наробили ми біди.
Природу пізнаємо ми щоб жити
І пізнаним вершити щастя на землі.
Вона ж бо не збирається коритись,
А ми, так нерозумно, знову на граблі…
Розлився світом біль той вічний,
Та чи навчив нас день трагічний,
Весняний день, що віку вкоротив
Й усе живе на світі засмутив..?
...мандрують ще фатальні хмари
Життя і цвіт руйнують вмить.
Природа нас жорстоко вчить,
Та видно, вчитись ми нездари!