У день 210-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка
У день 210-ої річниці від дня народження
ТАРАСА ШЕВЧЕНКА
Борімось, як казав Тарас,
Надій вогні тримаймо в грудях.
Хай відчай, страх їх не остудять
У цей крихкий на вічність час.
Несімо прапор боротьби –
Із вірою у перемогу,
Крізь гул війни. Довірмось Богу
І світлу світу без злоби.
Тримаймо день, свій край, планету,
Руками, серцем, у думках.
Як цвіт формується в бруньках.
Так крила нам ростуть для злету.
Ми пустимось у них до мрій.
Край зодягнемо в міць і славу,
Збудуємо нову державу.
А поки що тримаймо стрій.
Видзьобуймо, як черви шпак,
Біль, що несе війна-шатенка,
І вірмо у слова Шевченка,
У те, що буде саме так:
«…І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі».