Хочемо чути,
що бажаємо,
Що не бажаємо,
те відкидаємо.
Приємні нам
спокійні речі,
Які не тиснуть
в груди, в плечі,
Які нам мозок
не виносять,
Про них з усіх усюд
голосять.
Отак присплять
лукавим словом,
Елейним посміхом
в вустах:
"Все добре, а буде
ще краще!"
І рвуть нас тихо
по кусках...
Щось не доказують,
жаліють?
Цілеспрямовано так
діють?
Та реагуймо адекватно,
На віру брати не поплатно,
Аналізуймо, співставляймо,
Раціональності зерно шукаймо
Й контур побачимо дороги,
Яка веде до Перемоги.
07.03.2024 р.