***
Такія --
Злитися з ворогом,
Вивчити всі його плюси
Та мінуси
І... знайти спосіб
Знищити його,
Щоби він сприймав тебе
За свого
У довірі своєї
Смерті...
--------------------------------------
24.02.2024; Paris (Aurora)
===========================
(!!!)
Такія (араб. التقية) — обачність, приховування своїх релігійних переконань.
У шиїтів, на відміну від сунітів -- Такія є одним з найважливіших принципів віри і застосовується не лише, як засіб для збереження свого життя від немусульман.
Її приписують застосовувати навіть серед більшості мусульман-сунітів, якщо є загроза переслідувань з їх боку.
--------------
Автор :::
Катинський Орест
(Katynskyy Orest)
=========================