У темряві ночі, де тіні крадуться,
Й химерні примари у тінях снуються.
Де шурхіт раптовий лякає, мов постріл.
Де хмари прозорі легкіші за попіл.
Де сови не завжди є тим, чим здаються* -
Їх сяючі очі крізь ночі сміються.
Де вітер голодний торкається шиї
Вологим цілунком русалки. І вії
Все ширше відкриті, тихіше диха́ння.
В ночі розквіта найпалкіше кохання
До дивного, темного таїнства ночі,
Коли сама ніч тобі дивиться в очі.
* Цитата з фільму "Твін Пікс"