#Квіти_України
💫❤💫
ІРИС
Його Величність вбраний в гарну ризу,
Стрункий, красивий, Райдужний цар- цвіт.
Чи хоч рожевий, жовтий, білий, сизий...
Красується, мов Пан !О, ДИВОСВІТ!
Росте собі, не має забаганки.
Чи при дорозі...В очі подивись.
Ван Гог писав - (Картина в колежанки) .
Його Величність Райдужний ІРИС*.
* Ірис- наукова назва походить від грецької
Iris=це Веселка ( через велике різноманіття забарвлення рослин)
( На світлині картина
" Іриси" , яку написав нідерландський живописець Вінсент ван Гог ,
в 1889 році, в той час , коли він жив у шпиталі Святого Павла Мавзолійського ,
біля Сен-Реми- де Прованс , за рік до своєї смерті.
Сам він називав картину
" це мій громовідвід".В картині прослідковується вплив японських гравюр та відсутня висока напруга, чого не скажеш про його наступні картини.
08.06.23р.
🤹♀️В.Мала
🍀🌸🍀🌸🍀🌸🍀