❄❄❄❄❄❄❄
ДМИ,
ЗИМОНЬКО
Прийшла зима у гості із Морозом,
Про себе знати всім дає наказ,
Лякає світ своїм
Метаморфозом,
І дме навсюдибіч
І не питає нас.
Природа скрізь в зимові сни попала,
Дерева скинули наряди зовсім всі,
І пильність у тварин також приспала,
Та ще не йде в чарівності, в красі.
А грудень- студень
Всіх жене додому,
Під ковдру, до комину, у тепло.
До філіжанки кави
Лиш потому,
Що скоро випусте
Сніги в планетне тло...
В цей час найгірше
Хлопчикам- солдатам,
Що місять бруд,
І сплять , та .. хтозна де..
Ми не пробачимо
Війну роzzійським катам!
Хай армія потвор
Зброю складе!
Наш грудень хай морозить їхні мізки,
І льодом вкриє весь цей оркостан!
Задує їх до скону І до тріски!
Змете їх ніц
Зимовий вітрюган!
Дми, Зимонько,
царівно,
Вся надія
На тебе, красо,
Ворогів морозь!
В будинках, в полі,
Деінде , на трасі,
Хай допоможе
Дядечко Мороз!
Скуй дії їхні,
Як скувала воду
В морях, озерах,
У струмках, річках!
Допоможи вкраїнському народу!
Снігами,
студнем,
Хоч і при свічках...
02.12.2022р.
👩🦰В.Мала