Завагітніла осінь літом.
Дев'ять місяців треба чекати.
То дощем ллє, то вітром вдарить -
У негоді несамовита.
Все частіше похмура погода,
Відчувається кепська вдача.
І в селі вже пустішають дачі.
Дітлашню затримує школа.
Настрій осінь показує й тугу,
Ніби разом із нами воює.
З неба сльози свої проливає,
В сподіваннях на перемогу.
Ясне сонце в осінньому небі,
Серед хмар що себе пробиває,
Нам дарує промінь надії -
Добре буде все в Україні!