У передвір'ї сну
Серед сніжних доріг і вітрів
Серед запаху тютюну
І чиїхось солодких мрій
Є мапи, маршрути й коти,
І антракти, і яви буденні
І стираються гострі кути
І будуються сквери
Між людьми люди зводять мости
Між людьми люди палять фортеці
Один одному пишуть листи
І гублять їх десь у Греції.
Між людьми люди роблять сльози
Від журби чи від щастя - як буде
Між людьми люди садять мімози
І зривають їх людям люди
В тихім гаморі людства й любови,
Не прошу ні фортець, ні погрудь,-
Ось тут, на краєчку моря,
Поруч з серцем побудь.