💙💛
УКРАЇНСЬКА КУХНЯ - Це не шаровари!
В українських стравах- вкладена любов кухарок до родини.То є основний енгрідієнт.Основна приправа.
Це не варіння,печеня,смаження за рецептом,
чи терміном часу.
Кожна українська кухарка - справжній гурман,
має хист до цього і власні напрацювання з приготування різних страв.Кожна ґаздиня має власний записник з кулінарії.І зазвичай там можна прочитати,на кшталт " пиріжки від бабусі", запіканка від сестри, борщ від мами, пончики від куми ,консервовані огірки від свахи, смажене сало від сусідки,таке інше.
Брендовою стравою українців є,звичайно ,борщ і українське сало.
Раніше,десь у 60- і роки минулого століття селяни варили борщ на печі,на подвір"ї.І обов'язково чомусь із півня і обов'язково з квасолею.І квасоля- велика ,як боби.
Так робила і моя бабуся Василина.
А ми всідалися за стіл на подвір'ї і чекали,поки борщ звариться.І бабуся виловлювала з борща смачні шматочки м'яса і клала нам в тарілки разом з борщем.Запахи розносилися по всьому подвір'ї.Об ногу терлися домашні коти,винявкували для себе щось ласеньке.А ми не могли зрозуміти- що то за півень попав у борщ.А бабуся патрала так,щоб діти не бачили,напевно,не хотіла щоб ми хвилювалися.Такі гарні,рідні спогади: бабуся,така мирна,добра,у фартусі ,із ополоником в руці...
Такий смачнющий був той борщ! Запашний! Бо приготовлений з любов'ю!
/ із власних спогадів авторки/
03.06.2022р.
👩🦰В.Мала
💙💛