Пухнасті бульбашки кульбаб захоплюють луги. Дощі та холод світлих зорь наврочать пиріги. Біжить по травах за хрущем крізь сполохи цвітінь : садочків, черемхи й бузка - рідкої хмарки тінь. Ліси вологістю снігів залили закрома. Травою поросли сліди, де вешталась зима. Дзвінки конвалій кличуть бджіл. Верба біля ставка, розквітла, слухає як "Жив!" - капела жаб гука. Повітря дихає теплом від променистих днів. Гульба йде містом, за село зове пташиний спів. Свічки каштанів запалили блискавки і грім. Закохані ідуть щасливі й безтурботно їм.