Я ніколи не журюся і як сонечко свічуся,
А веселощі мої – гріють в найсумніші дні. (Веселунчик)
А мені - якби поспати, аби сон здоровий мати,
Коли час я вільний маю, то завжди собі дрімаю. (Дрімунчик або Сонько)
Із усіх я наймудріший, ясний розум -найгостріший,
І свій час будь-як не гаю, вірну відповідь шукаю. (Мудрунчик або Розумник)
А мені усе не так, хоч би, як і коли б як,
Бо що ще мені робити, крім під носа буркотіти? (Буркунчик)
Ну а я завжди стидаюсь, червонію, посміхаюсь,
Я ж не винен! Правда! Ні! Завжди соромно мені… (Стидунчик або Тихоня)
А я в будь-яку погоду скрізь завжди роблю я шкоду,
Щоб ніхто не сумнівався, я бешкетником удався. (Бешкетунчик)
От такий чомусь я є… ніби в носі щось снує,
Як смердюче щось вдихаю – то обов’язково чхаю. (Чхунчик або Апчих)