…І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син, і буде мати,
І будуть люде на землі.
Тарас Шевченко
Ідуть вперед пригноблені народи,
звільняючись від утисків і пут,
лупають корінні й м’які породи –
базальт, граніт і кострубатий бут.
А що ж з тобою, ненько Україно,
чому спіткнулась раптом на путі?
Невже ще не настала та година,
щоб відродити барви золоті?..
Згадаймо велетів борні і думки,
і приклади незборності, звитяг.
Вже годі жабам у болоті кумкать –
пішов вперед вкраїнський паротяг!
Й нікОму нас не збити з пантелику –
з дороги правди й волі не звернуть!
Провідники і пращури великі
вказали нам до волі й правди путь…
І хай біснуються вожді імперій,
плюють услід сатрапи наддержав –
настала вже нова, свобідна ера,
плоди її свавілець вже пожав.
Плетуться у хвості цивілізацій
народи, де є кормчими царі:
Азопи і Америки локацій
цькують собак недолюдки-псарі .
А нам, вкраїнцям, будувати хату –
одну з успішніших в ряду держав,
щоб кожному ту насолоду мати,
що ще ніхто в житті свомУ не мав.
11.11.2021
___________
На світлині автора - один із кадріа акції
"Ні - капітуляції", що мала міце у КИЄВІ
в день Незалежності 24 серпня 2019 р.