|
/Про Слово мова-
В Ньому все.../
💖💖💖
Олекса Удайко
МУЛЯЄ
Мені вже муляє
цей вірш.
його несила
більш носити.
він муляє мені
ще гірш,
як сенбернар
ліниво-ситий,
що вів мене на повідку
слів,
нагромаджених на нитку –
міцну, сурову,
хоч тонку,
як та мелодія
у скрипки….
З тих пір,
як сплетена вона
у серці тихім, безпораднім,
не можу солопіти на
світ наш
красивий,
безпощадний..
Мене мелодія п’янить…
через заплющесвіт в світочі
я бачу ту незриму нить,
яка веде крізь
дні і ночі
мене
в незвідані віки,
веде нестримно,
очманіло…
Я ще побуду залюбки
в тім сні,
до кому в горлі
милім.
…Все ж запишу,
щоб пам’ятать
(моїм прийдешнім поколінням)
мелодику та благодать
життя відвічного
нетлінно.
15.07.2021
💖💖💖
РЕМЕЙК
ЩОБ НЕ МУЛЯВ
Коли у келихах вино
Добротне,чисте,
виноградне-
Не гріх і випити- воно ж
Додасть снаги,
Зело парадне.
Слова- життя,усе крізь них,
із них,і через,
з- під і біля.
Стремління й омут,навпаки,
Суворі й добрі,
Чорне й біле.
Фонтан із слів,що так бренить
І ллється скрізь
Безперестанку-
Пію і п'ю я цілий день,і щодобово й
Спозаранку.
Переливайся,джерело ,потоком вічним,
Невгамовним,
Ми Бога носимо в собі,
Він робить чаші наші повні.
У Слові- звук, скрижалей сенс.
Буття і Альфа ,і Омега,
Мій спів розмовник-декадент*,
Ти віддавай усе,що
"Мега"
Радій й ділись ,роздати вмій,
Талант свій
Бідним й безпритулям
Щоб не застоявся
Ручай і вірш сьогоднішній
Не муляв.
* тут- той,хто характеризується естетизмом,індивідуалізмом.
16.07.2021р.
В.Мала.
💖💖💖
ID:
919791
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 17.07.2021 22:38:39
© дата внесення змiн: 17.07.2021 22:40:38
автор: Валентина Мала
Вкажіть причину вашої скарги
|