Не мав ціни сірник,
А в нього ж корисная праця.
Але пожаліла сірник
Пані, що зветься інфляція.
Раніше як же ж було –
В коробку сірників пів ста
І вартує все їх кубло
10 копійок, їм всім ціна.
Не коштував сірник і копійку,
Ні гроша він не вартував,
Був злий на долю злодійку.
Меншовартістю навіть страждав.
Та інфляція сірник пожаліла,
Тепер гривня за коробок.
Дві копійки сірник, о це діло!
Радіє тому сірничок.
Меншовартістю вже не страждає,
Сірник вогник більш гордо несе.
Інфляцію сірник вихваляє.
Та ж обіцяє – допоможе іще.
І мовив сірник гордовито,
Почути усім довелось
- Минулись часи, що набридли!
Я також уже коштую щось!