Я вдячний всім, хто заважає добре жить,
Хто прагне всяк зашкодити, здолати...
Ви кожен Божий день і кожну світлу мить
Навчаєте мене перемагати.
Якби ви знали люди чорні, підлі й злі,
Як заздрість ваша та й допомагає:
Ви не даєте збитися на манівці,
Із вами мудрість моя лиш зростає
Усе лукавство ваше, всі лихі слова,
Що сказані колись і для зловтіхи
Навчають чітко відрізнять добро від зла,
І нівелюють помилки й огріхи
Ну як же не зростать, не йди до нагород,
Без цих людей брехливих і продажних.
Із вами створених нікчемних перешкод
Народяться тепер ідеї справжні
Наповнені ущент і світлом, і добром,
І я подякую уже не вперше.
Ви служите лише блідим безбарвним тлом
Для успіху, для перемог і звершень!