Петру Пашковському в день іменин
***
В Петрівку літо – панство, звідусюди
Віншує злато сонця щедрий бал!
І Синім птахом ти для когось будеш,
Чи – камнем... щоб цю пташку захищав.
Дерева сни нашіптують пустелям,
Збентеженим вітрам – п’янке крило,
І збереже твоя надійна скеля
Кохання, серця чисте джерело.
Нам – обіймати казку верховіття,
Де всесвітів зоріє вічна даль,
Зірки зі мріями збирати у суцвіття,
Відлунням щастя зціливши печаль,
Нам ще вітати сонячні заграви,
Тулитися щокою ніжних плес,
Де небо – закосичене у трави,
І трави, що торкаються небес.
Мій Господи, поглянь, ще стільки справи
Для серця, що стрімке, немов експрес.
А ми – неначе, ще й не починали...
#Тетяна_Прозорова