У всі часи прекрасна половина людства намагалася бути ще прекраснішою, слідувати модним світовим тенденціям, навіть у звичайних побутових сільських умовах бути просто неперевершеними.
Я пам’ятаю той час, коли яскравий фіолетово-зелений макіяж прикрашав повіки модниць, начесана грива волосся – була їх обов’язковим атрибутом. Яскраві кольори одягу і блискітки були скрізь, де тільки можливо придумати. Всі, як один, були в турецьких светрах, майже однакового забарвлення і фасону, у варьонках, хутряних шапках та шкірянках.
Коли такі гарнюні були в тренді, я тоді пішки під столом ходила. А от коли трішки підросла, теж почала слідувати моді, яка трішки змінилася, але у цей час викликає подив і багато запитань, але так ходили всі і я не виняток.
В початкових класах, я дуже хотіла мати бант який вдягався на гульку, і був схожий на м’якого блискучого їжачка. Потім пішли величезні лапаті банти на автоматику, якими навіть директор школи прикрашала свою пишну зачіску.
Мені страшенно хотілося мати джинсову спідницю «Ламбаду», і коли її мені купили, я була дуже щасливою. Згодом я, як і всі мої однокласниці, шаленіли від шарфів-росинок, спідничок з розрізами, штанів-кльош. У всіх без винятку був модний топ «Титанік», що коштував на базарі п’ять гривень. Для повного завершення образу часто мінялися одягом, та позичали в однокласниць та подруг. В той час якраз пішла мода на кросівки на високій платформі та гостроносі черевики - дуже епатажне та страшенно не зручне взуття.
З макіяжем все складніше, бо спочатку користувалися косметикою мам або старших сестер. А як купляли – то що найдешевше, тіні та помади «Рубі Роуз» були на піку популярності в модниць-школярок. В той час всі фарбували вії синьою тушшю, підводили стрілки сріблястим олівцем і намазували губи яскравими помадами. Про догляд за обличчям тоді не йшлося, а прищі на обличчі замазували тональним кремом «Балет» того кольору, який був у продажу.
Всі замість парфумів використовували популярний в той час дезодорант «Ох», особливо популярними були у білих і у фіолетових флакончиках, і всі пахнули таким, який в той час був популярнішим.
Саме з таких азів починався наш шлях до вдосконалення в собі красивих, модних, доглянутих панночок.