Старий якось прийшов до лікаря з зітханням:
- Пробачте, лікарю, та в справи така суть:
Коли вилажу на одну - ще є бажання,
А ось на другу - то його вже менше чуть,
А як на третю влізу - треба відпочити,
А на четвертій - вхекуюсь і сильний піт...
- То я вітаю Вас! І років сто прожити!
Я з однією вхекують у самий гніт...
- Так це про що Ви? - дід старий спитав ізтиха,
Ціпок міцний не випускаючи із рук:
- Все, що казав я - було зовсім не для пихи
І йшлося, бачте, про ступеньки. Їх сім штук...