/ для дітей дошкільного
Та молодшого шкільного
Віку /
***
Африканське слоненятко
Стріло Чи-Чи- мавпенятка.
- Хто ти?- перше запитало
- Чи-Чи я і нас чи- мало :
Батько Чи- Чик,мама Чи- Ча,
Братик Чи- Кич,сестра Ки-Ча.
- А хто ти,із довгим носом?
Мотиляєш ним,мов тросом?
Апахала замість вух,
Чи поганий в тебе слух?
- Слоник я,зовусь Трубач,
Затрублю,хоч стій,хоч плач.
Ніс мій- губи і рука,
поливалка І крюка.
І хваталка ,також душ,
А чи зможеш так,а ну ж...
Мавпенятко покрутилось,
Присідало і кривилось=
Лише вибилось із сил,
Підняло навколо пил...
Казка- лжа,та в ній натяк-
Зрозумій її простак...
Кожен з них є унікальним,
Неповторним,
уні- версальним.
04.03.2020
/ котилася тарілочка
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=577576