/ авторка для підростаючого покоління
і з великою любов"ю до книжок /
Книгозбірня моя дуже цінна,
Кожна книжечка є незамінна,
Хто загляне до мене в світлицю-
Там побаче книжкові полиці.
А на них=світ безмежно-яскравий,
Фантастичний,ліричний,ласкавий.
Вівліофіка*- це моя скриня=
Монархиня,богиня,святиня...
Є ката́лог орієнтування
І закладки ,і книги навчання.
На почесному місті - Кобзар-
Усіх книг володар,господар...
Чародійні,цікаві казки-
Їх читатиму й в сиві роки...
Незамінні мої радники́-
Словники,словники,словники...
В руках книжечку кожну гортаю
Інформацію звідти ковтаю.
Не замінить читальню айфон,
техніко́-зашвидкий марафон...
Загляніте ж до мене в світлицю-
Там побачите книжок полиці.
Кожна книжечка є незамінна.
Книгозбірня моя дуже цінна!
* заст. вівліофіка (грец. βιβλιοθήκη, від βιβλιον — «книжка» і θηκη — «сховище», «скриня»)- / слово застаріле,є його замінник-бібліотека.Авторка навмисне його використовує,щоб познайомити читача з даним архаїзмом /
14.09.2019р.