Дитячі спогади малі:
Ось мама місить на столі
Від борошна ідуть стежки
То будуть з маком пиріжки...
А тато протопив вже піч
Димок пускає врізнобіч...
Дід з пасіки несе медку...
Бабуся яблука в садку
Збирає в кошик із лози...
На дворі блеють дві кози...
Бугай рикає із хліва,
Корова зразу ж опісля...
Телицю вжалив сірий гедзь
Вона подалась навпростець...
В корито вскочила свиня...
А курка знесла два яйця...
В сусіда обірвався кінь -
Розніс на друзки всю плетінь...
Собака заховавсь в тіньок...
А кіт лякає ластівок...
У клітці хрумкотять кролі...
Гусята лазять по багні...
Качки прямують до води...
Гиндик із півнем, як брати,
Усілись разом за паркан...
Сусідка цідить щось в стакан...
Дозріли сливи й виноград...
А кавуни, як на парад,
Усі підставити боки...
На землю падають грушки...
Мені, здається, років п'ять
Оце я вийшов погулять
У дивний світ дерев і трав,
Що колорит сільський ввібрав...
Ці спогади плекають нас.
Таким запам'ятався Спас.