Маковій! І трава
Надсилає духмяні привіти
Ось начхнати б на все
і податись у степ за селом,
Де вже квіти зрива
Неспокійний стривожений вітер
Й літо вперто несе
Кошик щедрий зі всяким добром...
Вже поспіли в саду
Ранні яблука, сливи і груші,
Вже у сотах дозрів
Бджілками старанно зібраний мед...
В літа знову беру
Сили, щастя, здоров'я і душу,
Й що у серці зумів
Зберегти, бо іду, через терни, вперед.
Спас медовий настав!
Паляниця приправлена маком
З горіхом і медом
Іще з молоком... І спокуса заманює в вир...
Де би я не блукав
Із дитинства живу я цим смаком
(Це було секретом...)
Для усіх я бажаю добра!
І хай буде мир!