/...на фоні сьогоднішніх подій :))
Дружній шарж ,а чи смішинка,
Кому як...така...картинка..../
Гамір сильний і гучний доносився далеченько,
А почався він сьогодні ,вранці,засвітло,раненько…
Вибирали головного,півня,красеня такого…
Думу думали,гадали,дуже довго вибирали…
Цей- горластий,той-смугастий,той- скакун,той-чепурун,
Той-хвостатий,той носатий,той-боцюн,той-говорун…
Ку-курікають щосили,хочуть,щоби їм носили
І пшеничку,і травичку,вітаміни з магазину…
Розпустили півні крила,своїх курочок …накрили…
Дбають лиш про свій насіст,не годують свій приріст…
Півень-то ж зовсім не квочка,та,що водить близ кілочка.
Вони роблять своє діло,вправне чи,а чи … «згоріло»…
Що тим курям- хто в них «главний»-аби був у всьому вправний.
Який буде-такий є.Так й проходить житіє…
Якщо буде усих бити- довго йому не служити!
Будуть всі точити зуб й швидко попаде у суп…
Якщо буде всіх будити,птаство своє боронити-
Бути йому довго в стані,дні в курей всіх будуть гарні.
Якщо буде тільки дбати,як свій дзьоб хутчіш напхати-
Теж терпіти всі не будуть,проженуть та і...забудуть...
Гамір сильний і гучний доноси́вся далеченько,
А почався він сьогодні ,вранці,засвітло,раненько…
Вибирали головного,півня,красеня такого…
Думу думали,гадали,дуже довго вибирали…
21.07.2019р. / День позачергових виборів кандидатів
у депутати Верховної ради /
ПІСЛЯМОВА чи ...просто РЕПЛІКА...
День ВИБОРІВ…чи ВОЛЕВИЯВЛЕННЯ = купуємо кота в мішку.
Не знаємо ,до чого ж то приведе?А йдемо і виявляємо свою волю…
Ніхто ж бо не напише на камені на розвилці,як у казці про Іллю Муромця:
" Наліво підеш - коня втратиш а сам будеш щасливий.
Направо підеш - сам загинеш, а кінь буде щасливий
Прямо підеш - обоє цілі будете, але нещасні".
Запитайте дитину: "ти б куди пішов"?
Тільки незіпсоване дитяче мислення може народити таку природну відповідь.
Говорить: "Коня жалко - нехай живе. Я б коня залишив біля каменю, а сам би пішов наліво".
Як пояснити дитині, чому в казці цей "гад" пішов наліво та й ще із конем? Або з іншої казки «Про Оленку та брата ІВана : «Не пий,братику з цієї калюжі= козликом станеш…»
Немає в нас таких світлофорів з життевими позначками,а тому кожен керується своїм розумінням,чи навпаки,а чи чиєюсь підказкою,не знаючи наперед,куди та підказка заведе???Живемо одним днем,або їмо лише обіцянки-цяцянки,або «думкою багатіємо»…
Ось і завжди маємо те,що маємо…
Залишається лише...гуморити в цій ситуації...
Цікаво з веселинкою. Ті вибори з малинкою.комусь і з пряником смачненьким, вдавався депутат гарненьким... А ,який є ,треба смакувати... Тож прийде час будемо кусати.