Мрієм за долари, й багато.
І кажуть є копійка-чудо,
Що як її комусь давати,
То доларів багато буде.
Ходять копійки по рукам,
І часто думають – Вона це може?
Може томУ чи тОму дам
І перетвориться в багато грошей?
Зацікавила копійка.
Та дав пораду один дід,
Що копійка та- злодІйка,
Прийшла, та користуватися не слід.
-Так – каже- прийдуть тобі гроші,
Як даш копійочку оту.
Та результатик не хороший,-
Хтось втратить тисячу не одну.
Хто пустить в діло ту копійку,
Тому багатство принесе.
Та в когось забере злодійка
Гроші, здоров*я чи геть усе.
Маю я таку копійку.
Ось дивися, погляди.
- Скажіть, чому, не розумію,
На цій копійці буква Ши ?
-Я її в діло не пускаю.
Чому Ши, так ти от знай,-
Буква Ши тут означає,
Що це копійочка-шахрай.
Та все ж копійка та в ходу
В нашій рідній сторонці.
Й мріють про копійочку оту
Дорослі, молоді і старці.