Рясно падає сніг – вимальовує зиму,
Засипа білим пухом навколо усе,
У заметі глибокім шукаю я риму,
А всі інші думки – хуртовина знесе.
На гілках, як на дріжджах, ростуть білі шубки,
І гламурно виблискує їхнє хутро,
Замуровує льодом, калюж дивні кубки,
Цим показує грудень нам справжнє нутро.
Нанесло на дороги химерні трампліни,
По яких не проїдуть запряжені сани,
Жаром сяють з під снігу червоні рубіни,
Наче для горобини вимолюють шани.
12.12.2018
Перші два катрени не готували у моїй уявіі такого банально діамату у третьому, Інночко )))
Намело на дороги химерні трампліни,
де устрягнуть й санями запряжені коні,
яро сяють з-під снігу зрадливі рубіни,
мов жариночки літа, притлумлені, сонні.