Біля паркана бочка
Й хаточка з садочком,
Поруч дорога йде.
В хатиночці бабуся,
Її звати Гануся,
Літ 70 живе.
Вона візьме відерце
І вже радіє серце,
бо воно пусте.
Сховається за бочку,
В тихому куточку
І перехожих жде.
Он хтось іде веселий,
Зранку чи в час вечері.
Бабця з відром шмиг.
Перебіжить дорогу
І вже не слава Богу
Перехожому в цю мить.
За бочкою сидіти
Бабусі- душі квіти
Бо ж прийде-прийде час.
Бо прийде перехожий
В день хмарний а чи гожий.
Терпіння в бабці клас!
Летять дні, тижні, в русі
З відерцем та бабуся,
Мов солдат службу несе.
В тихому куточку,
Сховаючись за бочку,
Жде перехожих жде.