У кожної господині – cвої таємниці,
Як спекти смачненький торт? Де знижки в крамниці?
Ну а я, коли варю смачний, свіжий борщик,
Не палю в печі вогонь, не беру я горщик…
Знаю, за такі слова отримаю осуд,
Та у мене є секрет: це якісний посуд.
Хтось спитає: чи знайоме мені це заняття?
Скаже хтось: про куховарство - не маю поняття.
Вже каструля на вогні, олії дві ложки,
Терту моркву і буряк, ще й цибулі трошки.
Ріжу дрібно найгарнішу болгарську перчину,
І її я додаю теж у каструльчину.
Коли пустить усе сік - оцту, цукру, солі,
І усе перемішаю тихенько поволі.
Щоб мені не зіпсувати цю важливу справу,
Терміново вкину я борщову заправу.
Почергово ще додам картоплі три штучки
І капусточку хрумку, я беру у ручки.
Все подрібнене в каструлю, кріп, заллю водою,
І із кухні я іду тихою ходою.
А як все це закипить – (не складна наука)
Щоб покликати мене - кришечка постука.
На маленькому вогні іще чверть години.
І усіх на смачний борщ, прошу до гостини.
P.S. На питання: «Чом без м’яса?» Дам я відповідь таку:
«Своє м’ясо, ми з’їдаєм у смачному шашлику».
Інший мовить: «Милиш очі, а чи просто спритність рук»
Може й так: мій мудрий посуд називається I cook.
30.10.2018 рік