Коли тобі здається: ти на піку.
Можливості, марнотна круговерть...
Враз посеред найпродуктивнішого віку
В твоє життя нахабно входить смерть.
І не спетляєш манівцями ти від долі.
І не втечеш від присуду згори.
Коли ж життя прожив не в своїй ролі,
То й смертний хрест без нарікань бери.
Я не про те, щоб, влігшись в домовину,
Смиренно й тихо ждать з небес Христа.
Та я про те, щоб пам'ятав ти без упину,
Що справжня ціль життя - не суєта,
Не успіх, не кар' єра і не слава,
Не гроші, не комфорт, не визнання.
А справжня ціль - щоб у буденних справах
Шукав і бачив Бога ти щодня.
І так, і тільки так від страху смерті
Можна отримати омріяну свободу.
Отож живи, довірившись Христовій жертві,
Яка дає тобі нову природу.