Притча про маніпуляції і гідність
Одного разу до лева прийшла собака і викликала його на бій. Але лев навіть уваги на неї не звернув. Тоді собака заявила: - Якщо ти не будеш зі мною битися, я піду і розповім усім своїм друзям, собакам, що лев мене боїться! На що лев відповів: - Нехай краще мене засудять за боягузтво собаки, ніж будуть зневажати леви за те, що я борюся з собаками!
Переклала на українську мову 30.07.18 9.30
Фізична сила, як людей, так і тварин не повинні застосовуватися для пригнічення слабкіших, тим більш для зведення стосунків, на що, на мій погляд і вказує ця притча.