Сід – борець за звільнення країни від арабів завойовників…
( за мотивам іспанського народного епосу «Пісня про мого Сіда»)Мальовнича країна Іспанія,
Процвітала із давніх давен,
Поки хижа рука завойовника ,
Не згасило майбутнього день.
Іновірці-араби накинули
На країну неволі тягар,
І повів на війну визволителів
Сід – Родріго Діас де Бівар.
Був начальником війська кастильського,
За часів короля Санчо другого.
І любов до своєї Іспанії,
Поважали героя народного.
Був Альфонсом з країни прогнаний,
Але мужньо боровся за волю,
Гнівно смерті дивився у вічі,
Щоби дітям дать щастя і долю.
Військо Сіда ходило в походи,
По іспанських лісах і полях,
Меч Колладу і меч Тісону
Добували в кривавих боях.