|
(повчальна казка на сучасний лад, для літнього дитячого оздоровчого табору)
Серед лісу, біля річки,
В кумедній хатинці,
Жила сім’я, що носила,
Дітлахам гостинці.
Такі собі дід та баба,
В мирі проживали,
І, як засіб збагачення,
Курку рябу мали.
А вона несе їм яйця,
То, щоб був порядок,
Бабця в табір їх сплавляла,
Тридцять - за десяток.
Отак, вони в мирі, в дружбі,
Жили довгі годи.
Аж допоки не трапилось
Цієї пригоди.
Рано вранці дід до курки
підійшов близенько,
Взявсь за голову, як глянув,
І промовив :”Ненько!”
Схудла курка, як модель,
У гнізді лежала,
Й діда із зерном своїм,
Бачить не бажала.
Синій гребінь, гола спина,
І запухлі очі…
Ще не бачив білий світ,
Ції поторочі.
Дід злякався і задумавсь,
А тоді спитав:-
" - Та невже це грип курячий
На тебе напав ?
Чи зурочив тебе хтось,
Що, як крейда біла?,
Чи побилася?
Чи може, ти не те щось з’їла"???
Мене діти із «Веселки*»
В гості запросили,
Й подарунками із дому
Мене пригостили.
Їла чіпси й сухарі,
Насіння лузала.
А банани з цукерками
Соком запивала.
Печивом і йогуртами,
Вони частували.
І багато кока – коли
Мені наливали.
Дід і баба замислились:
Що ж далів робити?
Треба лікарів заморських
скоріш запросити.
Приїжджали лікарі,
Знахарі, ворожки,
Та курочці ніхто з них
Не поміг і трошки.
Курочку провідать діти,
Прийшли рано „по – утру”,
Із собою прихватили,
Нашу медсестру.
Вона змірювала тиск,
ЇЇ оглядала,
Дала ліків і пігулок,
І таке сказала:
«- Вашу курку чим попало
Перегодували,
От тому, ви і мороку
З курочкою мали.
Зараз дам їй вітамінів,
(І ще для порядку)
Треба курочці робити
Щоранку зарядку.
Щоб не часто відвідувать
Лікарів й аптеку
Водіть курочку на нашу
Модну дискотеку».
Знову курка несе яйця,
І щоб був порядок,
Бабця в табір їх сплавляє,
Тридцять – за десяток.
"Веселка" - літній дитячий оздоровчий табір на Чернігіщині.
ID:
784940
Рубрика: Поезія, Сюжетні, драматургічні вірші
дата надходження: 29.03.2018 00:00:33
© дата внесення змiн: 29.03.2018 00:00:33
автор: Інна Рубан-Оленіч
Вкажіть причину вашої скарги
|