Якось, в лісі без мороки, зустрілися дві сороки,
Стали миттю, залюбки, скрекотіти про плітки.
Залюбки, залюбки, скрекотіти про плітки,
Скреку- скреку- залюбки, скрекотіти про плітки.
Ой, сороко-скрекотушко, моя подруго-подружко,
Чи ти чула? Новина в лісі сталася одна.
Новина, новина в лісі сталася одна.
Скреку-скреку-новина, в лісі сталася одна.
Моя подруго-подружко, ти сороко-скрекотушко
Досить навкруги кружлять. Новину я хочу знать…
Скрекотіть і кружлять новину я хочу знать,
Скреку-скреку- тут кружлять. Новину я хочу знать.
Ой сороко-скрекотушко, моя подруго-подружко,
Я сиділа на горісі, бачила що було в лісі,
На горісі, на горісі, бачила що було в лісі,
Скреку-скреку- на горісі, бачила що було в лісі.
Моя подруго-подружко, ти сороко-скрекотушко!
Що, ранкової пори, ти побачила з гори?
Що? Скажи….Що? Скажи, ти побачила з гори?
Скреку-скреку-скре- кажи ти побачила з гори?
Ой сороко-скрекотушко, моя подруго-подружко,
З гілки на гіллю стрибала і про все на світі знала.
От стрибала - так стрибала….і про все на світі знала…
Скреку-скреку- так стрибала і про все на світі знала.
Моя подруго-подружко, ти сороко-скрекотушко,
Ну скажи своїй кумі….що у тебе на умі?
Ой кумі, ой кумі, що у тебе на умі
Скреку-скреку-скре- кумі, що у тебе на умі???
Так сороки скрекотіли і плітками торохтіли,
Потім, швидко без мороки, розлетілись на всі боки.
Без мороки, без мороки, розлетілись на всі боки,
Без мороки, без мороки розлетілись на всі боки.
Гарний вiршик, Iнно. Дуже яскраво, мелодiйно звучить. То вони вже полетiли донести iнформацiю до iнших представникiв пташиного товариства.
Тiльки от у вас у 1 рядку у словi "зустрiлися" змiнюеться наголос, все-таки тут же наголос на другому складi "зустрIлися", а у даному випадку падае на третiй склад. А може вам тут слова "зустрiлися двi" замiнити на "перестрiлися", а кiлькiсть iх - у вас же у назвi вiрша все одно вказуеться, то й буде зрозумiло. Тодi цей рядок можна - "Якось в лiсi без мороки, перестрiлися сороки".
Дуже дякую за пораду....та слова я підпорядковувала мелодії, і якщо слово замінити, то буде на сильну ритмічну долю припадати останній склад: "перестрілиСЯ"...а "сороки" стануть другорядними