«Оком, чи словом, чи співом
той колядник тебе врік?
Темним неправедним гнівом
розпочинається рік».
І.Римарук
Оком, чи словом, чи співом,
чи то нечистим посівом –
темним неправедним гнівом
розпочинається рік –
грішним, порочним зачаттям,
зламаним білим лататтям,
чи материнським прокляттям –
гнів несусвітній упік.
Свічка в руках побіліла,
свічка в руках обімліла,
свічка в руках обміліла –
хуга відьомська гуде –
холодно ніжкам ізбитим.
холодно плічкам невкритим,
холодно вічкам невмитим –
свічка
по воду
іде…
Снігом – босоніж… скажена!!!
Снігом – босоніж… блаженна!!!
Йде в снігопад Магдалена,
Де всепрощенна Кутя…
…Спалахом б'є зоряниця,
Обертом йде паляниця –
Десь там злучається Трійця
Йосиф…
Марія…
Дитя…
(Зі збірки "Самоцвіти сокровення". - Львів:Логос.1997.