(по мотивах пісні А.Горчинського "Росте черешня в мами на городі" )
Зберу родину нашу за столом,
І розкажу про шанування роду,
Про хату бабці й річку за селом,
І про батьків рідненьких нагороди.
Візьму ромашки я й вінок сплету,
Нарву ще цілий оберемок квітів,
І розкажу історію просту,
Як ми самі були –маленькі діти.
ПРИСПІВ
Мила,рідна вся моя родина,
Ви у мене –кращі і єдині!
Вам бажаю в мирі довго жити,
Хай ростуть щасливі наші діти!
Росте ще й досі вишня у садку,
Червона,солоденька і крупненька,
Піду в садок я й ягідок нарву,
Нехай повеселяться татко й ненька.
Гілки обвисли ,просяться «візьми!»
Налиті соком і блистять на сонці,
-Зірви нас швидше ,з гілочок зніми!
І понеси своїй онуці й донці!
ПРИСПІВ
Мила,рідна вся моя родина,
Ви у мене –кращі і єдині!
Вам бажаю в мирі довго жити,
Хай ростуть щасливі наші діти!
*****************
*****************
ОРИГІНАЛ
Текст песни А.Горчинський - Росте черешня в мами на городі
Росте черешня в мами на городі,
Стара - стара, а кожен рік цвіте,
Щоліта дітям ягодами годить,
Хоча вони не дякують за те.
Приспів:
Мамо! Мамо! Вічна і кохана,
Ви пробачте, що був неуважний.
Знаю, ви молилися за мене
Дні і ночі, сива моя нене.
Живе старенька мати у господі,
Невтомні руки, серце золоте.
Щодня і дітям, і онукам годить,
Хоч рідко хто з них дякує за те.
Приспів.
Ну що ж, про вдячність забувають люди,
Душа сліпа у щасті, а проте
Вони прозріють, але пізно буде -
Черешня всохне, мати одцвіте...