Ой Василю, Василечку
Прийди в хату і зранечку,
Протопчи в снігах стежинку,
Розтопи в душі крижинку.
Під чарівний спів сопілки,
На засів столів, долівки,
Сій на щастя, сій на долю,
Щоб росло й на грядці, й полі,
Хлібом-житом сій на славу.
Сій на нову добру справу!
Хлів щоб повнився товаром,
Соти – сонячним нектаром.
Всім здоров’я сій міцного!
В хату - гостя дорогого!
Миру сій, добра і віри
Друзів щирих і довіри!
Тож Василю сій на мрію,
Сподівання і надію,
Злагоду і безтурботу,
І хорошую роботу.
Сій на звершення, достаток,
На веселі добрі свята.
Сій на затишок, на вік,
Сій на щедрий Новий рік.