Що діяти, Боже?
Не знаю, що діяти, Боже!
Де сховатись від бруду, нечестя?
Ніхто, окрім Тебе, не може
Зупинити вороже нашестя,
Неправду розвіяти в порох,
Засоромити, викрити зраду,
Завислий розсіяти морок,
І на добре всім дати пораду.
Піднімуся я вище, на гору.
Стану трішечки ближче до Бога?
Свій страх, може, якось поборю?
Щезне клята від мене тривога:
За землю мою – Батьківщину,
За спасіння і мого народу?
До Тебе я серденьком лину.
Дай нам, Боже, Твою нагороду.
Дивлюсь я на велич Господню,
Його силу і мудрість безмежну:
Не впадемо у страшну безодню
Цього світу, страшну і бентежну.
Покличемо в серце Ісуса,
Щоб навіки-віків царювати!
І з Ним ми ніколи не будем
Більше боятися і сумувати.