ще рік минув,
лишивши кілька нових шрамів,
на видноті лиш декілька скалок,
яким не зрадив:
дешева кава і сухе вино;
кондитерські дими червоних вулиць Амстердаму,
"фул-хаус" мрій і випитих пляшок...
життя іде вперед:
уїдливо роздмухують кадилом
старих дірок, а новії заплати
до зарплати
чекатимуть, виплачуючи борг...
цей новий фінт - усепланетна драма,
останній виграш ставкою на деко:
віддав платіж за щастя, а реклама
дарує акцію "любов у іпотеку"...
так, ніби просто бути
вже замало:
гарячим подихом в парах чаїв
індійських плато;
сорочки льоном на розпечених плечах...
так, ніби справжнім словом бути
в заметілі реклам,
якого ледь торкатимешся слухом,
викорчовуючи із мільярда мов
єдиний сенс многоголосості промов...
ти - книга, всупереч думкам пророків
за тисяч п'ять гусиних кроків
ще недочитана до змісту
лежиш між шафою і ліжком
в пилу...
сьогодні знов залишусь вдома,
спалю квиток в щасливий рік,
є ковдра, ліжко, кава, втома...
тебе немає...