|
АЙСТРА
Різнобарвна ,сумна квітка...
з неба впала...Ніби зірка...
А вночі вона з зірками...
Розмовляє відблискАми...
БАРВІНОК
Квітка ця приносить щастя,
І добробут і любов...
Як причепиш на зап'ястя
Будеш сильним знов і знов!
БРАТКИ
Глазки Анютки - то мудрість і вірність,
Відданість другу,почуттям покірність.
ВОЛОШКА
Волошка несе веселощі,вірність і красу
Довіру , але не мінливості,привабливості часу...
ГВОЗДИКА
Це символ любові і відносин чистоти
Свободи,відваги,витончености...
Та колір гвоздики різне має значення
Якщо із білою йдеш на побачення
Знає кохана,що життя ладен віддати
З жовтою - зі зневагою йдеш ,треба знати...
З Плямистою,смугастою-відмову даруєш.
З Червоною- своєю хоробрістю жінку чаруєш...
ГЛАДІОЛУС
Це символ гладіаторів у Давньому Римі
Це перемога,пам'ять, благородство незримі,
Інколи це невломима байдужість...
Воїнський дух ,їхня сила і мужність...
ЖАСМИН
Ця квітка не здається похмурою,
Бо вона асоціюється з японською культурою.
Вона несе в собі приємні спогади,симпатію
Чемне привітання та людську дипломатію.
КОНВАЛІЯ
Це улюблена квітка багатьох дівчат
Хто дарує цю квітку,-про почуття кричать!
Запевняє про вірність щастя і чистоту
Про любов і ласку ,завжди урочистУ
ЛАТАТТЯ
Водяна Лілія символізує холод, заспокоєння,чистоту.
загадку відносин, красномовство і красоту.
ЛІЛІЯ
Лілія означає жіночу досконалість, чисту душу, надійність і мир.
коштовність, свободу, і веселих відносин пир.
НАРЦИС
Нарцис свідчить про гордість, самозакоханість,егоїзм і силу
Символізує також любов, щасливий шлюб, сміливість і дружбу милу.
НЕЗАБУДКА
Незабудка виражає вірність, пам'ять, любов і відданість більше,
ніж люба інша квітка
Це польова, ніжна,приваблива тендітка.
ОРХІДЕЯ
Це квітка любові, краси.
Подарувати її попроси...
ПІВОНІЯ
Півонія - довголіття, любов, гордість, надія.
сором’язливість,-годиться для любої події...
ПІДСНІЖНИК
Підсніжник - втіха.Даруй і втішайся!
В ніжних проявах ранньої весни купайся!
ПРОЛІСОК
Пролісок - ніжність, вірність,чистота,
Така тонка й тендітна красота...
РОМАШКА
Колись квіточки ромашечки були зонтиками,
і ховалися під ними від дощу комашки і маленькі гномики.
Ця квіточка несе ніжність, вірність, настрій гарний.
А у великих декоративних ромашок ще й вигляд товарний .
ТРОЯНДА
Троянда біла - почуттів мовчання.
Троянда в бутоні - серце, що не пізнало кохання.
Троянда жовта - зрада, сумнів у щирості відносин,
Даруйте троянду червону, попросим!
ТЮЛЬПАН
Тюльпан - гордість, кохання,
свято травневе з вечора й до рання.
ФІАЛКА
Фіалка - сором’язливість, скромність,привабливість, вірність,
освідчення в коханні, смуток,чарівність.
ХРИЗАНТЕМА
Хризантема - довголіття; ясність розуму й душевна чистота,
щастя, успіх, удача, невинність, мудрість,вірність і простота.
Хризантеми білі на Сході та в Європі - символ жалоби, смутку.
(продовження слідує)
04.11.2015р
ID:
618280
Рубрика: Поезія, Казки, дитячі вірші
дата надходження: 04.11.2015 10:03:20
© дата внесення змiн: 04.11.2015 17:22:28
автор: Валентина Мала
Вкажіть причину вашої скарги
|