А - автобус,
Б - бабуся,
В - у Валі буквам вчуся,
Г -горох,
Ґ - на ґанку ґави,
Д - то діти,не роззяви.
Е - це Ельбрус,
Є - єнот,
Ж -життя,а не компот.
З - це зірка,
И - дивись,
І - Іринка,
Ї -Їхав Гриць.
Й -це Йосип,йорж,гайок,
К -Кирил крутив мішок.
Л -лелека,що летів.
М -Мишко митись не хотів.
Н -Настуся неню любить.
О - це Ольга онде ходить.
П - це півень і Петро.
Р - русалка в річці Ро.
С - сорока сіла в сіно.
Т - то тигр тікав від Тіни.
У - Улянка учить умку.
Ф -фотограф і Фаїна.
Х - хом'як,що жив у Зіни.
Ц - цукерка,цуцик,цирк.
Ч -це Чіпка на чаплю зирк.
Ш - Шурко,що шарудить.
Щ - то щастя,борщ кипить.
ь - то кінь,пальто.
Ю - це юнга юний в манто.
Я - ялинка,Яна,яма.,
Яків,яблуко,сім'я
Всю АБЕТКУ вивчив я.
***
ВЕСЕЛА АБЕТКА 2
А -автобус,аґрус,Алла.
Б -бабуся бавить Борю.
В - ворона,що кричала.
Г - це галка на заборі.
Ґ - це ґвалт на ґанку вранці.
Д -дерева,дім,дорога.
Е -едельвейс у Емми в ранці.
Є - є чи ні в єнота роги??
Ж - жовте пір'я в журавля.
З - Зіна знову зафарбує.
И - цікава буква ця.
І - Ірина і Ігор про це чують.
Й - це Йосип,йоршик,йод.
К - каже красень : "Крикни: льод!"
Л - лебеді летять й лелеки.
М -мамця з Машою далеко.
Н - неня Ніну носить.
О -це Ольга очі косить.
П -пливуть плавно плавунці.
Р - рибалка з рибою в руці.
С - солона сіль в солонці.
Т - це трактор на толоці.
У - це Уля учить Умку.
Ф - фарбує Федір гумку.
Х - Хома хотів ховатись.
Ц - і цукерку цю жувати.
Ч - чаплю часто частували.
Ш - шарфом шаруділа Алла.
Щ - що за щастя борщ варити?
ь- мальву,пальму лінь носити.
Ю - юна Юля юшку просить.
Я - Яків,яблуко,подвір'я,
янгол,ястреб,Яна,пір'я,
якір,десять,п'ять,сім'я...
ВСЮ АБЕТКУ ВИВЧИВ Я.
червень 2013року.
***
/ ...к о т и л а с я т а р і л о ч к а
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=578006